לחורף מתוק: בקלאווה אגוזים ושוקולד 'השחר'

חיה ספיר No Comments on לחורף מתוק: בקלאווה אגוזים ושוקולד 'השחר'

אופים לכם מחמאות: "השחר העולה" מגישים לגולשי "קול חי" מתכון מנצח לשבתות החורף: בקלאווה אגוזים ושוקולד 'השחר' מבית בלוגרית האוכל אושרית אברגיל

צילום: אושרית אברג'ל
23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

כולנו מכירים את הרגע הזה בסיום סעודת השבת בו מוגש לשולחן קינוח שוקולדי מרשים וכשאנחנו מחמיאים מכל הלב, המארחת מפטירה בחיוך- "זה כלום, 5 דקות עבודה". אז הפעם, בזכות המתכון שמוגש לפניכם, תוכלו לגרוף מחמאות באמת ב-5 דקות עבודה.

עם ממרח השחר העולה, גם המתכון הפשוט ביותר, מקבל שדרוג שיהפוך כל מאפה – לחגיגה של טעמים.

מוצרי השחר העולה משלבים איכות וטעם מושלם, מתיקות מעודנת ומרקם קרמי ועשיר. בנוסף לסדרת הממרחים, מציע השחר העולה גם מוצרי אפיה ייעודיים: צימקאו – המשמש לבישול ואפייה ולציפוי עוגות ומאפים, ואבקת קקאו איכותי לאפיית עוגות ועוגיות.

בקלוואה שוקולד ואגוזים/ אושרית אברגיל

מתכון ל-10 בקלוואות אישיות – ניתן להכין גם כעוגה ולחתוך לריבועים/מעוינים אחרי האפיה

בצק עלים

ממרח השחר העולה – פרווה או חלבי לבחירתכם

לתערובת האגוזים:

1/2 כוס אגוזי מלך

1/2 כוס פקאן

1/2 כוס שקדים

1/2 כוס אגוזי לוז קלויים

1/2 כוס פיסטוקים

1/3 כוס סוכר

1 כף קינמון

1 כפית גרידת לימון

לסירופ:

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים

1 כף דבש

1 כף מיץ לימון

מניחים בפינג׳ן או סיר קטן מבשלים 3 דקות בלהבה גבוהה, מנמיכים לעוד כ-20 דקות או עד שהסירופ נהיה סמיך.

אופן ההכנה:

מחלקים את בצק העלים ל-20 מלבנים או ריבועים בגודל אחיד.

קוצצים את האגוזים והשקדים למרקם גס ומערבבים יחד עם הסוכר, הקינמון וגרידת הלימון.

מניחים בתבנית 10 מלבנים של בצק עלים,  מורחים בשוקולד ומפזרים את תערובת האגוזים והשקדים, מהדקים אותה היטב לשכבת הבצק. מורחים את שכבת בצק העלים הנוספת בממרח שוקולד ומניחים על  השכבה הראשונה כשהשוקולד כלפי מטה.

מברישים את הבצק בביצה, מפזרים סוכר ושברי פיסטוקים (או שומשום), מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 ואופים עד שהבצק מקבל גוון שחום ויפה.

מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים את הסירופ על כל העוגה.

בתיאבון!

קרדיט מתכון וצילום: אושרית אברגיל



0 תגובות